Szolgáltatások

Száraz Gépi Manikűr

Manikűrt sokféleképpen lehet készíteni, és az adott elnevezések alatt is mindenki mást és mást ért. A hivatalos OKJ-s tananyag szerint létezik francia manikűr (nem összekeverendő a francia fehér vég festéssel! 🙂 ), amihez általában savas kémhatású oldó folyadékot/gélt használnak, illetve létezik továbbá a hagyományos, “ázatatós” manikűr. Manapság a gyakorlatban egyik se túl elterjedt, mivel manikűrözés után általában valami plusz még felkerül a körmökre (pl gellack, műköröm) és az áztatás, vagy a rosszul eltávolított bőroldó anyag tapadási problémákat okozhat… Az utóbbi évek nagy slágere a Gépi Orosz Mani volt, ami egy harmadik féle eljárást takar, rendkívül alapos és precíz végeredménnyel, többfajta gépi manikűrfej használattal és a bőrvágás mellőzésével.

Nálam a Gépi Mani magába foglalja a letapadt bőrredő (kutikula) fellazítását, egy típusú gépi fejjel való eltávolítását, igény szerinti bőrvágást (erről részletesebben itt olvashatsz), a körömhossz rövidítését, reszelővel való igazítását a kívánt körömformára, és amennyiben nem kerül fel semmilyen plusz anyag a köröm felszínére (erősítő lakk, gellack vagy műköröm), akkor természetes hatásúra való polirozását. Elkészítése 30perc.

Japán Manikűr

A Japán Mani magába foglalja a fent részletezett száraz manikűr alapjait, eltekintve a hagyományos polírozástól. Ugyanis a köröm felszínét először egy méhviasz pasztával dörzsöljük be, második lépésként pedig egy úgynevezett tálkum porral ezt a pasztát bezárjuk a köröm felső rétegeibe. Rendkívül szép, fényes hatást lehet vele elérni, erősíti a körmöket, nem pattog le, természetes módon kopik meg. Tartóssága nagyjából 2 hét. Elkészítése 30perc. (fotó hamarosan)

5in1 Erősítő Lakk

Gépi Manikűr vagy Anyag eltávolítás és manikűr után kérhető szolgáltatás, amivel egy levegőre száradó, “hagyományos” áttetsző lakk kerül a köröm felszínre. A Felhasznált lakk öt féle vitamint (A, B5, C, E, F) és ötféle növényi kivonatot (aloe vera, ginseng, citrom, szőlő és gránátalma) tartalmaz. A körmöket hidratálja és revitalizálja, segít meggátolni a töredezést. A végeredmény egy természetes és fénylő körömfelület. Elkészítése +5perc.

Gellack eltávolítás (saját)

Az erősítés nélküli, oldható gellack eltávolítását vattába áztatott oldószerrel (aceton tartalmú) végzem. Előnye hogy kíméletes a körömfelszínnel, nincs meg a túlreszelés, a köröm elvékonyodásának lehetősége. Enyhe szárító hatása van (ez okozhat a bőrön kifehéredést, amit egy egyszeri kézkrémezéssel könnyedén vissza lehet hidratálni). A szolgáltatás nem tartalmaz manikűrözést, csupán a korábbi gellack eltávolítását. Elkészítése 20perc.

Anyag eltávolítás (műköröm, erősített gellack)

Erősített gellackot, műkörmöt (porcelán, zselé, vagy akrillgél) alapvetően gépi csiszolással távolítok el, kifejezetten erre szolgáló csiszolófejjel. A körmön lévő anyag 80-90%-át ezzel a technikával szedem le, nem érintve a saját körmöt, majd a maradék anyagot kézi reszelővel, vagy ha arra alkalmas a fentlévő anyagmaradék (pl porcelán), oldással távolítom el. A gépi csiszolófej megfelelő használat és ép saját körömfelszín esetén nem szabad hogy égető érzéssel járjon! A szolgáltatás nem tartalmaz manikűrözést, csupán a korábbi anyag eltávolítását. Elkészítése 30-40perc.

Gellack Természetes Körömre

Az erősítés nélküli gellack több vékony rétegben kerül fel a természetes, mattított köröm felszínére, így naturális, hagyományos lakkozáshoz hasonló hatása van, a műköröm előnyeivel párosulva (fényesebb és sokkal tartósabb). Az alap-szolgáltatás maximum két szín használatát foglalja magában (például a gyűrűs ujj más színű) több szín használata díszítésnek minősül, illetve benne van a manikűrözés, bőrvágással, vagy anélkül (igény szerint). Tartóssága általában 2-3 hét, bizonyos esetekben akár 4 hét. Elkészítése 45perc.

Gellack Csere (oldással)

A lenőtt gellack cseréjét a már fentebb részletezett oldós technikával távolítom el, majd manikűrözés után új szín kerül fel. A részleteket fentebb találod. 🙂 Gellackot “tölteni” nem lehet. Elkészítése 60perc.

Erősített Gellack Természetes körömre

Erősebb igénybe vétel esetén, átlagosnál hosszabb saját körmökkel rendelkezőknek, vagy aki érzetre a “kemény” körmöket preferálja érdemesebb inkább az erősített gellackot kérni. Ekkor egy speciális anyag használatával vastagabb, de még mindig természetes hatású alapréteg (többnyire átlátszó) kerül a körömre, amitől az merevebb, stabilabb lesz. Ettől a különbségtől eltekintve a gellackozásnál ismertetett információk érvényesek az erősített gellackra. Tartóssága általában 3-4 hét. Elkészítése 50-55perc.

Erősített Gellack csere

Az erősített gellackot a műkörmöknél ismert “töltős” technikával szoktam cserélni. A régi szín és az erősítés egy részét gépi csiszolással eltávolítom (a természetes körmöt nem érintve), majd a felvitel ugyanúgy történik, mint fentebb részletezve. Tartóssága általában 3-4 hét. Elkészítése 60-70perc.

Extra hossz / Problémás köröm

Ujjbegynél látványosan hosszabb természetes köröm esetén, vagy problémás (például rágott, vagy más okból mechanikailag sérült) körömnél plusz díjat számítok fel, mivel jellemzően plusz 10-15perccel meghosszabbítja a szolgáltatás idejét, illetve a problémás körmök nagyobb odafigyelést és/vagy szaktudást igényelnek. Különböző nem természetes elváltozások (pl körömgomba gyanú) esetén a szolgáltatás megtagadható. Mindez érvényes műköröm esetén is. Elkészítése +15perc.

Letört / Sérült köröm korrekciója

A saját természetesen köröm sérülése, beszakadása, letörése esetén, hogy ne legyen szükséges lerövidíteni az összes körmöt, egy speciális selyemszál-beépítéses technikával a természetes körömhöz hasonlóan vékony pótlást készítek, vagy megerősítem a beszakadt részt. Ez nem egyenlő a műköröm építéssel, mert csak minimálisan lesz vastagabb az adott köröm a korrekció után. Árazás ujjanként értendő. Elkészítése +5perc. (fotó hamarosan)

Műköröm Építés

Amennyiben hosszabb körmöt szeretnél a saját meglévő körmödnél, vagy erősen igénybe van véve a kezed a mindennapok során, úgy a műköröm építést tudom javasolni. 🙂
A szolgáltatásban benne van egy bőrvágás nélküli részleges manikűr (igény esetén a szolgáltatás végén vágok bőrt), zselé anyaggal a kívánt hossz és forma megépítése (ehhez a saját körmödet minden esetben le kell rövidíteni, hogy a papírsablont helyesen lehessen feltenni), formára reszelés, kívánt színre gellackozás (az alapár maximum két szín használatát foglalja magában).
A méretezés nem a papírsablon jelzéseit veszi alapul! S-es körömnek számít az ujjbegy végéig, vagy kicsit hosszabb köröm, M-esnek a saját természetes körömfelszín másfélszereséig, L-es méretnek a saját természetes körömfelszín maximum kétszerese (vagy, ameddig stabil munka készíthető extrém forma / hajlítás használata nélkül). A körömfelszín a szabadszél nélkül értendő. 🙂
Az Extra hossz / Problémás körömnél tárgyaltakból ami a problémás körmöket illeti: itt is érvényes.
Tartóssága általában 4 hét, néha több. Elkészítése 90-115perc (méretfüggő).

Műköröm töltés

A műköröm töltés az erősített géllack cseréjéhez hasonlóan “töltős” technikával történik. 😀
Fellevegősödött, technikailag instabil műkörmöt nem lehet betölteni, ebben az esetben a korábbi anyag eltávolítása illetve új szett építése lehetséges (árazás is eszerint történik). Ez időben jóval több, mint egy szimpla töltés, ha ez a helyszínen derül ki, nem minden esetben fogom tudni megoldani, így kompromisszumos megoldást kell keresnünk! Ha ennek ellenére ragaszkodsz a töltéshez, garancia vállalás nélkül elkészítem neked.
A fellevegősödésnek oka van, nem normális velejárója egy jól megépített műkörömnek, ennek a kiderítésében szívesen segítek.
Kérek mindenkit hogy töltés esetén vegye figyelembe, hogy nem lehet bármilyen típusú formát kihozni a meglévő lenőtt műkörömből!
Egyébként az új szettre a műköröm építésben leírtak irányadóak.
Tartóssága általában 4 hét, néha több. Elkészítése 80-105perc (méretfüggő).

Díszítések, egyéb információk

Francia / Ombre: Fehér (vagy bármilyen más színű) francia véget minden esetben festés technikával készítem el. Amennyiben tapasztalatod szerint sérülékeny ezzel a technikával az esetedben, egy extra fedőréteggel tudom védeni. Gellack esetében ez erősítést jelent, ami a francia festés fölé kerül és gépi csiszolással távolítható el (árazás erősített gellack szerint), műköröm esetében áttetsző zselét (árazás szerint problémás körömnek számít). Ombre, vagy más néven színátmenetes körmökre ugyanez vonatkozik. Fontos információ hogy mivel nem gellack-ból készítem a színátmenetet, így kicsit korlátozottabb a színválaszték! Elkészítése +20-30perc.

Porok/csillámok: A köröm felszínére kerülő porok és csillámok sérülékenyebbek a szimpla színeknél, így extra védelemként (por és csillám függő) dupla fedőréteget, erősítést, vagy extra zselé réteget kapnak, ami miatt csere esetén mindenképpen gépi csiszolással kell eltávolítanom (gellacknál jelent ez különbséget). Elkészítése +5-15perc.

Nyomda/matrica: Lásd a porok és csillámoknál. 🙂

Kövek/teliköves: A fenti díszítésektől eltérően a kövek kiemelkednek a köröm felszínéből, ami zavaró lehet. Ebből adódóan sérülékenyebbek is a szimpla színeknél. Ettől függetlenül a kövek fedése nem lehetséges, mert elveszítik fényüket, így hordásuk nagyobb körültekintést igényel. Elkészítése +5-20perc.

Kézzel festett minták: Kérlek küldj képet az elképzelésedről, mivel igen nagy szórás lehetséges technikában és időben is egy kézzel festett minta esetén. De a jó hír, hogy jellemzően nem sérülékenyebbek mint egy egyszínű köröm. 🙂 Ráadásul nincs két egyforma kézzel festett minta, így biztos egyedi körmökkel távozhatsz. Elkészítése +15-30perc.

További hasznos információkat találsz a Házirendben (például Garanciával, bejelentkezéssel, időpont-lemondással kapcsolatban). Valamint itt láthatod az aktuális árlistámat. Ha kérdésed van, írj nekem bátran a Facebookon keresztül!